Teaterföreställningar

Pannkakstårtan på Brage
En dramatiserad guidning med Pettson och Findus

 

Sommaren 2019 gjorde Dialog i samarbete med Brages friluftsmuseum Pannkakstårtan på Brage, en dramatiserad guidning, baserad på Sven Nordqvists Pannkakstårtan.
Sommaren 2020 är succéföreställningen tillbaka på Brage. I guidningen får publiken följa med gubben Pettson och katten Findus tokroligheter och samtidigt bekanta sig med en gammal österbottnisk bondgård.

Vi erbjuder 10 st guidningar vid Brages friluftsmuseum i juni och augusti.
23.6, 26.6, 27.6, 4.8 och 9.8 alla dagar kl 13 och kl 16.
Biljetter bokas via netticket.fi

I maj under vecka 21 och 22 är det även möjligt för daghem och skolor att boka den dramatiserade guidningen. Bokning görs till dramadialog@gmail.com

pettson

 

Ditt och Datt och det borttappade leendet

Ditt och Datt är bästa vänner och gör allting tillsammans. De brukar läsa böcker, bygga kojor, leka tafatt och spela spel. De har alltid roligt tillsammans. Men en dag händer det någonting, Ditts leende är försvunnet. Datt bestämmer sig för att hjälpa Ditt hitta sitt leende igen och tillsammans ger de sig ut på ett äventyr. Fast är det så viktigt att alltid vara glad? Eller kan man, när man känner för det, sätta sig ner och inte ha det minsta kul? Måste man alltid vara rolig för att behålla en vän?

Ditt och Datt och det borttappade leendet ät en kort föreställning och introduktion till workshopen som behandlar temat vänskap, att bry sig om varandra och känna empati till någon annan. Via olika dramaövningar får barnen reflektera kring vänskap, vilket stärker individens empatiska förmåga och sociala kompetens. Övningarna bidrar även till att
gemenskapen och samhörigheten i gruppen stärks. Pjäs + workshop ges endast i ett begränsat antal dagtid. Vi kan tipsa om att beställa paketet t.ex. i samband med föräldramöten eller andra träffar på daghemmet kvällstid.

Rekommenderad målgrupp: Barn i åldern 3-6 år
Tid: 20 min + 40 min
Pris: 300 euro (endast föreställning 2 euro) + km-ersättning

K3__5805-webbP