För unga

SKRÄDDARSYDDA KULTURPAKET

Dialog erbjuder skräddarsydda dramapedagogiska paket och verkstäder enligt efterfrågan. Dramapaketen kan formas enligt deltagarnas ålder och pedagogens önskemål på innehåll.  Ett dramapaket kan vara t.ex. allmänna kultur i skolan-program, kulturhistoriska tidsresor eller hjälp med att producera en teaterföreställning.

Tid: Beroende på skolans önskemål och elvernas ålder
Pris: Beräknas enligt längd
Boka via: dramadialog@gmail.com eller 0458747871 (Sarah)

SOCIAL GEMENSKAP, RESPEKT OCH ANSVAR
Dramaworshop

Dialog erbjuder skolor ett kulturpaket där temat är social gemenskap, respekt och ansvarskänsla för individens och friheter och rättigheter. Kulturpaketet längd och lektionsantal kan anpassas enligt skolans önskemål och deltagarnas ålder. I samband med workshopen erbjuds ett material som skolan kan arbeta vidare med.

Gemenskap och sociala relationer har stor betydelse för vår hälsa, det påverkar ens grundtrygghet och självkänsla, det underlättar beslutsfattande och det egna välbefinnandet – vi känner oss bekräftade, känner att vi tillhör ett sammanhang och blir förstådda. Genom olika samarbetsövningar får eleverna reflektera över social gemenskap.

Moralisk respekt kan handla om att man värdesätter en annan persons egenskaper eller respekterar ett annat lands eller religions traditioner. Genom olika dramaövningar reflekterar vi tillsammans med eleverna på vad respekt och ansvar betyder, hur kan man visa respekt, vad är normkritik och vad är diskriminering. Hur kan vi tillsammans bygga ett respektfullt klimat där alla känner kollektivt ansvar för varandra?

För: 6-18 åringar
Tid: Beroende på skolans önskemål och elvernas ålder
Pris: Beräknas enligt längd
Boka via: dramadialog@gmail.com eller 0458747871 (Sarah)

EN ANNOLUNDA JUMPALEKTION
Dramaworkshop

Boka in en annorlunda gymnastiklektion, en dramaworkshop som fokuserar på rörelseglädje, dans, koreografi och uttryck. Vi värmer upp med roliga och fartfyllda dramaövningar och fortsätter sedan med att i mindre grupper experimentera med olika rörelsemönster för att sätta ihop en dansant koreografi tillsammans. Tredje steget är att tolka och uttrycka. Grupperna framför sina koreografier för varandra, arbetar med att tolka musik och därefter uttrycka sig via rörelserna. Workshopen stimulerar de ungas kreativa och estetiska förmåga samtidigt som de får röra på sig och ha roligt tillsammans.

Rekommenderad målgrupp: Unga dansintresserade i åldern 13-18 år
Tid: 45 min x 2
Pris: 200 euro (moms inkl.)
Boka via: dramadialog@gmail.com eller 0458747871 (Sarah)

SAMARBETE OCH GRUPPDYNAMIK
Dramaworkshop

Att börja åk 7 är spännande och nervöst och det gäller att från början hitta sin roll i gruppen. Att få till en bra dynamik och vi-känsla i en grupp är viktigt för att alla ska trivas och för att gruppen ska må bra och prestera väl. Att hitta en vi-anda direkt från början skapar bättre förutsättningar för att gruppen ska må bra på lång sikt.

Dialog erbjuder en workshop som genom dramapedagogiska övningar och lekar kan bidra till att skapa en god stämning i gruppen. Workshopen behandlar samarbete, laganda, empati och förståelse för andra.

Rekommenderad målgrupp: Åk 7
Tid: 45 min x 4
Pris: 400 euro (moms och km-ersättning inkl.)
Boka via: dramadialog@gmail.com eller 0458747871 (Sarah)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s