För barn

SKRÄDDARSYDDA KULTURPAKET

Dialog erbjuder skräddarsydda dramapedagogiska paket och verkstäder enligt efterfrågan. Dramapaketen kan formas enligt deltagarnas ålder och pedagogens önskemål på innehåll.  Ett dramapaket kan vara t.ex. allmänna kultur i skolan-program, kulturhistoriska tidsresor eller hjälp med att producera en teaterföreställning.

Tid: Beroende på skolans önskemål och elvernas ålder
Pris: Beräknas enligt längd
Boka via: dramadialog@gmail.com eller 0458747871 (Sarah)

SOCIAL GEMENSKAP, RESPEKT OCH ANSVARSKÄNSLA
Dramaworkshop

Dialog erbjuder skolor ett kulturpaket där temat är social gemenskap, respekt och ansvarskänsla för individens och friheter och rättigheter. Kulturpaketet längd och lektionsantal kan anpassas enligt skolans önskemål och deltagarnas ålder. I samband med workshopen erbjuds ett material som skolan kan arbeta vidare med.

Gemenskap och sociala relationer har stor betydelse för vår hälsa, det påverkar ens grundtrygghet och självkänsla, det underlättar beslutsfattande och det egna välbefinnandet – vi känner oss bekräftade, känner att vi tillhör ett sammanhang och blir förstådda. Genom olika samarbetsövningar får eleverna reflektera över social gemenskap.

Moralisk respekt kan handla om att man värdesätter en annan persons egenskaper eller respekterar ett annat lands eller religions traditioner. Genom olika dramaövningar reflekterar vi tillsammans med eleverna på vad respekt och ansvar betyder, hur kan man visa respekt, vad är normkritik och vad är diskriminering. Hur kan vi tillsammans bygga ett respektfullt klimat där alla känner kollektivt ansvar för varandra?

Målgrupp: 6-18 åringar
Tid: Beroende på skolans önskemål och elvernas ålder
Pris: Beräknas enligt längd
Boka via: dramadialog@gmail.com eller 0458747871 (Sarah)

NATTRESAN
Dramatiserad sagostund

En sagostund för de minsta. Sagostunden är baserad på boken Nattresan av Anna Höglund och handlar om Nisse och Egon. Det är kväll och de har svårt att sova, de vill så gärna att mamma ska berätta en saga till. Men mamma vill ju bara prata i telefon. Då beger de sig ut på ett eget sagoäventyr i fantasins värld.

Under sagostunden får barnen leka med genom olika dramaövningar.

För: 1-6 åringar
Tid: ca 30 min
Pris: 95 euro + km- ersättning
Boka via: dramadialog@gmail.com eller 0458747871 (Sarah)

FILIPPA OCH MORFAR GÅR PÅ TIVOLI
Dramatiserad sagostund

Filippa och morfar går på tivoli är en varm och rolig saga av Lasse Berghagen. Under sagostunden får barnen leka med i berättandet, t.ex. hitta på och visa vad som kan dölja sig inne i en spöktunnel, hur det låter inne i skrattkammaren och hur det känns när man håller på att tappa sin sko högst uppe i pariserhjulet. Filippa och morfar tar med barnen på ett riktigt tivoliäventyr där de får möta både bångstyriga clowner, elaka troll och skånska korvgubbar. 

För: 5-8 åringar
Tid: ca 30 min
Pris: 95 euro + km- ersättning
Boka via: dramadialog@gmail.com eller 0458747871 (Sarah)

DITT OCH DATT OCH DET BORTTAPPADE LEENDET
Teaterföreställning och dramaworkshop

Ditt och Datt är bästa vänner och gör allting tillsammans. De brukar läsa böcker, bygga kojor, leka tafatt och spela spel. De har alltid roligt tillsammans. Men en dag händer det någonting, Ditts leende är försvunnet. Datt bestämmer sig för att hjälpa Ditt hitta sitt leende igen och tillsammans ger de sig ut på ett äventyr. Fast är det så viktigt att alltid vara glad? Eller kan man, när man känner för det, sätta sig ner och inte ha det minsta kul? Måste man alltid vara rolig för att behålla en vän?

Ditt och Datt och det borttappade leendet ät en kort föreställning och introduktion till workshopen som behandlar temat vänskap, att bry sig om varandra och känna empati till någon annan. Via olika dramaövningar får barnen reflektera kring vänskap, vilket stärker individens empatiska förmåga och sociala kompetens. Övningarna bidrar även till att
gemenskapen och samhörigheten i gruppen stärks. Pjäs + workshop ges endast i ett begränsat antal dagtid. Vi kan tipsa om att beställa paketet t.ex. i samband med föräldramöten eller andra träffar på daghemmet kvällstid.

Rekommenderad målgrupp: Barn i åldern 3-6 år
Tid: 20 min + 40 min
Pris: 300 euro (endast föreställning 200 euro) + km-ersättning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s