Vem är Dialog?

Föreningen Dialog – ett dramapedagogiskt resurscenter r.f. grundades hösten 2014.
Föreningen består idag av ordförande Sarah Bergkulla, vice ordförande Sandra Sundvik, kassör Jenny Holm, sekreterare Sofia Lillgäls och styrelsemedlemmar Anna Moberg och Lotta Ventus.
Anna, Lotta och Jenny arbetar idag aktivt med Dialogs verksamhet.

JBQ_9779


Anna Moberg
är dramainstruktör med inrikting fysisk teater från yrkeshögskolan Novia och är behörig specialyrkeslärare. Anna har aktivt jobbat med teater och drama i skolor och inom det fria bildningsväsendet.
”För mig är det viktigt att eleverna genom teatern får vara kreativa och hitta en trygghet i både sitt uttryck och i sig själva.”

 

 

JBQ_9784


Lotta Ventus
är dramainstruktör med inriktning fysisk teater från yrkeshögskolan Novia och avlägger som bäst studierna som ger lärarbehörighet för andra stadiet. Lotta har i flera år jobbat som gästande dramalärare i skolor i hela Svenskfinland och inom Vasa stads grundläggande konstundervisning. Förutom att Lotta gästat många olika skolor och klasser har hon också en inblick i dagens skola tack vare sin tvååriga arbetserfarenhet som skolgångsbiträde.

 

2016.02.28-Jonas Bergqvist-JBQ_1676_1
Jenny Holm
är utexaminerad dramainstruktör med inriktning drama och teater från yrkeshögskolan Novia. Jenny har i flera år arbetet med teater och kultur, både som dramapedagog och kulturproducent.
”Jag trivs med kombinationen att arbeta administrativt och kreativt och jag vill vara med och skapa en rolig och meningsfull fritid för barn och unga i deras närregion.”

 

2016.02.28-Jonas Bergqvist-JBQ_1684

Sarah Bergkulla är utexaminerad dramainstruktör med inriktning drama och teater från yrkeshögskolan Novia.
Sarah arbetar nu som publikarbetare vid Wasa Teater och är föreningens ordförande.
”Jag vill vara med och skapa kreativa projekt där människor får möjlighet att utvecklas, vidga sina vyer och lära sig av varandra. Om vi lär oss se på världen genom en annan människas glasögon, lär vi oss förstå, uppskatta och respektera varandras likheter och olikheter.”

 

2016.02.28-Jonas Bergqvist-JBQ_1678

Sandra Sundvik är utexaminerad dramainstruktör med inriktning drama och teater från yrkeshögskolan Novia. Efter avslutade studier har hon undervisat barn- och ungdomsteatergrupper inom grundläggande konstundervisning vid Korsholms och Vörå kommun. Sandra jobbar nu som assistent vid Kårkulla samkommun och gör uppdrag för Dialog vid sidan om.
”Jag drömmer om att kombinera mina två yrken och använda drama och teater för att stärka människors kunskap och relation till natur och miljö.”

 

JBQ_9789


Sofia Lillgäls
är utexaminerad fil.mag inom folkloristik med kulturledning som huvudämne från Åbo Akademi och arbetar som verksamhetsledare vid Brages friluftsmuseum (tjänstledig) och förvaltningssekreterare vid Malax HVC. Sofia är föreningens sekreterare och administrativa expert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s