Vem är Dialog?

Dialog består av

Anna Moberg är dramainstruktör med inrikting fysisk teater från yrkeshögskolan Novia och är behörig specialyrkeslärare. Anna har aktivt jobbat med teater och drama i skolor och inom det fria bildningsväsendet. För Anna är det viktigt att eleverna genom teatern får vara kreativa och hitta en trygghet i både sitt uttryck och i sig själva.

Lotta Ventus är dramainstruktör med inriktning fysisk teater från yrkeshögskolan Novia och avlägger som bäst studierna som ger lärarbehörighet för andra stadiet. Lotta har i flera år jobbat som gästande dramalärare i skolor i hela Svenskfinland och inom Vasa stads grundläggande konstundervisning. Förutom att Lotta gästat många olika skolor och klasser har hon också en inblick i dagens skola tack vare sin tvååriga arbetserfarenhet som skolgångsbiträde.

Jenny Holm är utexaminerad dramainstruktör vid UP scenkonst, SYH (2006). Efter avslutade studier har hon undervisat och handlett drama och teater bl.a. för Vasa Övningsskolas dramadiplom och barn/ungdomsgrupper inom fria bildningen. 2009-2013 hade Jenny anställning vid Svenska Österbottens Ungdomsförbund som kulturombud/projektledare och arbetade med ett flertal projekt inom revy och teater, så som t.ex. Revykavalkaden och Revysupporten. Det största projektet var det treåriga Svenska Kulturfonds-finansierat projektet ”Teaterkonst i Österbotten”, som arbetade för Grundläggande konstundervisning i Teaterkonst i Österbotten. ”Jag trivs med kombinationen att arbeta administrativt och kreativt och jag vill vara med och skapa en rolig och meningsfull fritid för barn och unga i deras närregion.”

Sarah Bergkulla är utexaminerad dramainstruktör vid UP scenkonst, YH Novia (2010). Hon har undervisat och handlett ett flertal barn-, ungdoms- och vuxengrupper i teater och drama runt om i Österbotten och svenskfinland, bl.a. inom den grundläggande konstundervisningen, i revysammanhang och via Kulturfondens ”kultur i skolan”.  Hon har även bl.a arbetat som publikarbetare på Wasa Teater, frilansande redaktör för barnprogrammet BUUSfredag, regissör för Den Klingande Grodan och Korsholms Teater samt varit med och startat kulturevenemang som Vaasa Picnic, Music and Dance festival och danslägret For the love of Dance. ”Jag vill vara med och skapa såväl konstnärliga som dramapedagogiska projekt för barn, unga och vuxna där de får möjlighet att utvecklas, vidga sina vyer och lära sig av varandra. Om vi lär oss se på världen genom en annan människas glasögon, lär vi oss förstå, uppskatta och respektera varandras likheter och olikheter.”

Sandra Sundvik är utexaminerad dramainstruktör vid UP scenkonst, YH Novia (2010). Efter avslutade studier har hon undervisat barn- och ungdomsteatergrupper inom grundläggande konstundervisning vid Korsholms och Vörå kommun. Hon har även undervisat drama och teater i dagis, förskola och grundskola via ”Kultur i skolan”. Sandra är en engagerad föreningsmänniska och har i många år varit aktiv inom Korsholms Teater, både på scen och inom styrelsen, samt varit med och startat upp revyverksamhet inom Kvevlax uf. Hon vidareutbildar sig nu till trädgårdsmästare vid YA i Vasa. ”Jag drömmer om att kombinera mina två yrken och använda drama och teater för att stärka människors kunskap och relation till natur och miljö.”

Ladda ner pdf: Dialog_info2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s