För långtidssjuka barn

Vi tycker alla barn ska få möjlighet att uppleva skapandets kraft. Det är inte alltid så att man kan gå med sin klass eller med sina föräldrar för att lyssna på en sagostund, se teater eller delta i dramaworkshopar som ordnas annanstans. Inte om man är långtidssjuk och åker mellan hemmet och sjukhuset. Därför är vi mycket glada att Project Liv vill samarbeta med oss och att vi på så vis kan erbjuda och nå ut till familjer och sjukhus med våra kulturpaket. En teaterföreställning, workshop med teaterlekar och en sagostund.

DITT OCH DATT OCH DET BORTTAPPADE LEENDET
Teaterföreställning och dramaworkshop

Ditt och Datt är bästa vänner och gör allting tillsammans. De brukar läsa böcker, bygga kojor, leka tafatt och spela spel. De har alltid roligt tillsammans. Men en dag händer det någonting, Ditts leende är försvunnet. Datt bestämmer sig för att hjälpa Ditt hitta sitt leende igen och tillsammans ger de sig ut på ett äventyr. Fast är det så viktigt att alltid vara glad? Eller kan man, när man känner för det, sätta sig ner och inte ha det minsta kul? Måste man alltid vara rolig för att behålla en vän?

Ditt och Datt och det borttappade leendet ät en kort föreställning och introduktion till workshopen som behandlar temat vänskap, att bry sig om varandra och känna empati till någon annan. Via olika dramaövningar får barnen reflektera kring vänskap, vilket stärker individens empatiska förmåga och sociala kompetens. Övningarna bidrar även till att
gemenskapen och samhörigheten i gruppen stärks. Pjäs + workshop ges endast i ett begränsat antal dagtid. Vi kan tipsa om att beställa paketet t.ex. i samband med föräldramöten eller andra träffar på daghemmet kvällstid.

Rekommenderad målgrupp: Barn i åldern 3-6 år
Tid: 20 min + 40 min
Pris: 300 euro (endast föreställning 200 euro) + km-ersättning

2016-09-07-18-53-38

NATTRESAN
Sagostund

En sagostund för de minsta. Sagostunden är baserad på boken Nattresan av Anna Höglund och handlar om Nisse och Egon. Det är kväll och de har svårt att sova, de vill så gärna att mamma ska berätta en saga till. Men mama vill ju bara prata i telefon. Då beger de sig ut på ett eget sagoäventyr i fantasins värld. De besöker djungeln, vulkanen, dyker ner i osceanen och besöker många andra spännande platser.

Under sagostunden får barnen leka och sjunga med genom olika dramaövningar.

Rekommenderad målgrupp: Barn i åldern 1-7 år
Tid: 20 min
Pris: 95 euro + km- ersättning

LÄS MER ON SVENSKA KULTURFONDENS BIDRAG: KULTUR I VÅRDEN
http://www.kulturfonden.fi/stipendierobidrag/alla-stipendier-bidrag/?omgong=7