Höstens skolpaket bokas nu!

I höst börjar dramapedagogerna Lotta Ventus & Anna Moberg jobba i Dramadialog. De kan bland annat bokas för olika Kultur i skolan-paket som de utarbetat för olika åldrar. Höstens paket bokas redan nu. Läs mer om Annas och Lottas paket här.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Premiärvecka av Ditt och Datt!

Vi vill välkomna alla barnfamiljer och vänner till vår premiärvisning av ”Ditt och Datt och det borttappade leendet”inkommande lördag 10.9, kl. 12 på Malakta (Töckmovägen 48, Malax).

Ditt och Datt och det borttappade leendet är en kort teaterföreställning som behandlar temat vänskap, empati och att bry sig om.

Ditt och Datt är bästa vänner och gör allting tillsammans. De brukar läsa böcker, bygga kojor, leka och spela spel. De har alltid roligt tillsammans. Men en dag händer det någonting. Ditts leende är försvunnet. Datt bestämmer sig för att hjälpa Ditt hitta sitt leende igen och tillsammans ger de sig ut på ett äventyr.

Ditt och Datt och det borttappade leendet är en underhållande, värmande och lekfull berättelse som handlar om förändringar. Hur tacklar man en förändring hos sig själv eller någon i ens närhet? Är det viktigt att våga visa vad man känner? Måste Ditt alltid vara glad? Eller kan man, när man känner för det, sätta sig ner och inte ha det minsta kul?

Efter föreställningen finns olika lekfulla stationer man frivilligt får ta del av.

Regi: Anna Moberg
På scen: Sandra Sundvik och Sarah Bergkulla

Plats: Malakta
Längd: 20 min
Inträde: GRATIS
Passar för barn i åldern 4-10Ditt flaggor

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sommarlov och teaterläger

Första veckan av sommarlovet arrangerades ett teaterläger vid Rasmusbacken i Vörå och Dialog var med och stod för drama- och teaterövningarna.
10 stycken spralliga och glada 7-10 åringar har jag fått lära känna under denna vecka.

En sak som jag märkte var att ingen av dem tog fram telefoner för att det blev tråkigt eller för att de inte ville göra en viss uppgift. Jag tror faktiskt inte ens var prat om datorer, plattor eller telefoner under hela lägrets gång. De var fullt upptagna med att vara KREATIVA så som barn skall vara.
Det är vi vuxna som måste ge dem en chans att få vara kreativa.
Under lägrets gång när de hade fritid på schemat kunde de mata fåren, gunga och pyssla. Och som de har pysslat! Suvi Määttä som annars brukar vara stadsmusen på Rasmusbacken har tillsammans med barnen skapat fina konstverk. Suvi har samtidigt lärt barnen att allt behöver inte köpas nytt från butiken. Om man återvinner gamla saker, skapas nya bara man använder sin fantasi. Till exempel gjorde barnen av gamla chipsrör nya instrument som användes i föreställningen som de improviserat fram under veckan.

Tack för en fin vecka! Och hoppas alla har haft en lika bra start på sommaren som jag!

/Sandra

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vår i luften, nya samarbeten och bilder

Påsken kom och gick med raketfart. Traditionsenligt var vi med och ordnade påskskoj på Brage Friluftsmuseum. Direkt efter påsken kom våren, känns det som iallafall. Våren betyder planering, inledande av ett nytt samarbete och ett stort tack til Svenska Kulturfonden för fortsatt förtroende. Vi ser fram emot att få köra igång våra nya idéer!

Just nu håller vi också på och sätter ihop nytt marknadsföringsmaterial inför hösten, bl.a. visitkort och en ny folder. Vi vill tacka fotograf Jonas Berqvist för de fina bilder han tagit åt oss! Störtkul var det!  Vill du se mer av hans bilder kan du besöka bloggarna  http://www.jbq.fi och på sevendays http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/bq/.

 

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Gammaldags jul på Brage friluftsmuseum

Just nu samarbetar vi med Brage Friluftsmuseum och håller Gammaldags jul. Barnen får uppleva hur man firade jul förr, följa med dottern Anni när hon hjälper mamma med julförberedelserna, äta god julgröt, pyssla smällkarameller, dekorera julgran och dansa ringlekar. Det är passar perfekt med tanke på årets svenska julkalender! 🙂

Jag märker att jag själv kommer i riktig julstämning, det känns så kul att pylta på kjol och sjal och ta emot barnen. Går runt och nynnar julsånger hela tiden – det är så mysigt på Brage!

/Sarah

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Premiär!

Nu har Dialog haft premiär med TIU-föreställningen ”Sofia IRL”.
Ett stort tack till Lappfjärds skola och alla duktiga elever som deltog.

12115858_978472645558236_2495777651294072598_n      12191616_987215061350661_3305708418099294655_n

En söt publik när vi hade övning vid Malakta       Bygger upp kulisserna vid Lappfjärds skola.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vi gör TIU!

FBsandraFBjennyFBSarah

Manuset till en TIU- föreställning börjar ta form, liksom huvudkaraktären Sofia, en lite skygg men ändå modg ung flicka.

TIU är en förkortning av Teater i undervisningen. TIU utgörs av en föreställningsdel och en bearbetningsdel som tillsammans ger deltagarna möjlighet att fördjupa sig i tematiken mer ingående än enbart som åskådare. Ett TIU-program ställer en fråga som lockar deltagarna till diskussion och som bearbetas med hjälp av dramapedagogiska övningar. På så vis får deltagarna en större upplevelse av tema, innehåll, uttryck och konstform.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nu kör vi vidare!

Nu när sommaren börjar gå mot hösten kör vi igång med verksamheten igen.

21.8 kl.8.30 ordnar vi en ny frukostträff för alla slags kulturarbetare! Välkomna till Brage där du kan träffa andra inom  branschen, få nya idéer eller bara ta en kopp kaffe.

Men inte har vi legat på latsidan bara för att det har varit sommar heller.
28.6 ordnade förlaget Marginal en sagodag i Maxmo där Dialog deltog och lekte teater- och dramalekar med barnen.
Under Konstens Natt i Vasa 6.8 ordnade vi ett pysselbord vid Brage där barn och vuxna fick knåpa ihop sina egna teatermasker. Mycket lyckat och många fina masker blev tillverkade.

Vi hoppas ni följer med oss in i den dramatiska hösten som vi har framför oss!

gjorda under Konstens Natt 2015

gjorda under Konstens Natt 2015

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

POP-UP ÖSTERBOTTEN

11-13.6 kommer Dialog befinna sig på plats i Helsingfors under POP-UP ÖSTERBOTTEN.

Vi kommer under mässan att samarbeta med BARK och bland annat berätta gamla folksagor från Österbotten.

Hoppas vi ses där!

P.S. Spana efter den orange tröjan, vi delar ut masker till dem som hälsar på!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Frukostträff nr. 2!

måndag 1.6 kl 8.30 inleder vi juni med en till frukostträff för kulturarbetare!
Platsen är Brages friluftsmuseum, ”bakom” simhallen i Vasa.

Kom och träffa oss från Dialog och andra trevliga kulturarbetare.
Ät lite god frukost, prata, umgås, bolla idéer, kanske till och med frukosten leder till nya samarbeten. En bra start på dagen helt enkelt!

Hoppas vi ses!

Facebookevenemanget hittar du här!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar